## **Emmett's Homework Schedule**

Sunday afternoon before supper: Do Monday's homework Monday right after supper: Do Tuesday's homework (you work today) Tuesday afternoon: Do Wednesday's homework Wednesday afternoon: Do Thursday's homework Thursday afternoon: Do Friday's homework Friday: no homework (you work today)

Key Times for All: 9:00-9:30 Shower/grooming, chores, room, (30 min.) 9:30-9:45 Breakfast (15 min.) 11:00-11:20 Cocoa break (20 min.) 1:15-1:30 Lunch 2:20 Leave for work

## Homework - 1 hour total:

25 minutes: Spanish (5-10 minutes with mom to say words/check right after supper)25 minutes: Logic/Devotional Study (5-10 minutes with mom to discuss/check right after supper; later on Tuesdays)

## **Emmett's World Geography Schedule:**

Wake up. Start work at 6:15 Seatwork at dining room table; read on living room couch.
Independent Block of Work Time:
World Geography (35 - 45 min.)
Geography Activities (20 - 25 min.)
World Religions and Cultures (20 - 25 min.)
<u>Teacher Block of Time Together – Meet with Mom (30 min.)</u> *Bring Spanish, Logic, World Geography, Geography Activities, and World Religions and Cultures. Discuss, do/check follow-ups, and correct together. *Read through directions for Literature Study box of plans.
Independent Block of Work Time: Literature Study (40 - 45 min.)
<u>Family Time:</u> All - Family: Praise music on. Shower/grooming, chores, rooms picked up (30 min.) All - Family: Breakfast (15 min.)
<u>Teacher Block of Time Together:</u> Meet with mom to discuss, do/check follow-ups, and correct Literature Study (5 min.) Do Algebra I Math at addition computer with mom (40 min.)

Do R & S English/Essentials in Writing/Dictation (30 min.)

Brothers' Time:

## 11:00-11:20 Make Hot Cocoa/with Brothers/Cleanup (20 min.)

Independent/Teacher Block of Work Time:

- 11:20-12:00 Bible (40-50 min.)
- 12:00-12:05 \*Meet with mom to discuss Bible (5 min.)
- 12:05-12:50 Science: Correct written work with key. Text pic of experiment to Mom. (40-60 min.)
- 12:50-1:15 Living Library (20-25 min.) Text pic of Summary sentence to Mom.
- 1:15-2:15 Lunch and free time (60 min.)
- **2:20** Leave for work (Monday/Friday) <u>OR...</u>
- 2:20-3:20 Homework (Tuesday/Wednesday/Thursday); Then free time until supper.

\*Sunday before supper: Monday's Homework

\*Monday right after supper: Tuesday's Homework